Την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016 παρουσιάστηκε στο Σπίτι της Κύπρου, το βιβλίο για μεγάλα παιδιά, Η Μαίρη και το Λευκό Μπιζέλι, της Δήμητρας Σωκράτους, σε εικονογράφηση της εικαστικού Στέλλας Καραγιώργη, που πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου.

«Μια ιστορία με ιδιαίτερη ευαισθησία και φαντασία μέσα από συμβολισμούς, μεταφορές, χιούμορ και χρώματα. Ένα παραμυθένιο ταξίδι αναζήτησης της παιδικής αλήθειας που επιχειρεί να βοηθήσει τους μικρούς αναγνώστες να κατανοήσουν τις ‘πραγματικότητες’ ενός παιδιού με καρκίνο και να τους ενδυναμώσει».

«Το βιβλίο αγγίζει τις καρδιές όλων μας και πρέπει όλοι να στραφούμε με πολύ ευαισθησία σε αυτό το δύσκολο πρόβλημα της ασθένειας που ταλανίζει τις κοινωνίες και ιδιαίτερα όταν αυτό αφορά σε μικρά παιδιά» είπε η Μορφωτικός Σύμβουλος κ. Μαρία Παναγίδου στο καλωσόρισμά της και στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυναν ο Γραμματέας Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών, ποιητής κ. Ηλίας Παπακωνσταντίνου, ο Γενικός Γραμματέας Πανελλήνιας Εταιρείας Λόγου και Τέχνης, εικαστικός κ. Γιώργος Λένης, ο Αντιπρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Ιατρών Λογοτεχνών, Παιδοκαρδιολόγος Καθηγητής-Διευθυντής και Διευθυντής Σύνταξης του Ιατρολογοτεχνικού Περιοδικού Κασταλία δρ Στέλιος Αντωνιάδης  και ο συγγραφέας κ. Βαγγέλης Ηλιόπουλος.

Για το βιβλίο μίλησε ο φιλόλογος-συγγραφέας και Πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Παιδικού Νεανικού Βιβλίου, δρ Κώστας Κατσώνης. Ο ομιλητής παρουσίασε με ευσύνοπτο και εύληπτο τρόπο το βιβλίο παραθέτοντας χαρακτηριστικά αποσπάσματα της ιστορίας. Καταλήγοντας υπογράμμισε ότι «σαν την καβαφική Ιθάκη που μας έδωσε το ωραίο ταξίδι, πολλή σοφία και γνώσεις, μοιάζει το παραμυθένιο ταξίδι της μικρής Μαίρης, ηρωίδας του βιβλίου, μέσα από το οποίο εκπέμπεται ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας για τη ζωή που μας ανήκει και αρκεί μόνο να την ανακαλύψουμε και να τη ζήσουμε» ενώ για την Δήμητρα Σωκράτους είπε ότι «αναδεικνύεται μέσα από το πρώτο κιόλας βιβλίο σε ταλαντούχα συγγραφέα, μια θαυμαστή παραμυθού που πλάθει ένα όμορφο, πολυπρόσωπο και πολυποίκιλο, φανταστικό κόσμο όπου ταξιδεύει τον αναγνώστη με μοναδικό στόχο να στείλει το μήνυμα της θετικής αντιμετώπισης της ζωής αλλά και της αρρώστιας αλλά και της πάλης ενάντια στο κακό πάντα με αισιόδοξη και χαρούμενη διάθεση όπως τα παιδιά τη βιώνουν και την εκπέμπουν και σε μας τους μεγάλους

Στην αντιφώνησή της η συγγραφέας ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι συνέβαλαν στην εκδήλωση και μοιράστηκε με το κοινό τις σκέψεις και συναισθήματα που την κυρίευσαν με αφορμή τη συγγραφή  του βιβλίου.

Αποσπάσματα διάβασαν η Κοινωνιολόγος και Θεατροπαιδαγωγός, κ. Ηρώ Ποταμούση και η μικρή Αλκυόνη-Λουλουδιά Δραμουντάνη.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε η φιλόλογος Στέλλα Μιχαήλ.

Την παρουσίαση πλαισίωσαν έργα παιδιών ηλικίας 5-15 ετών, τα οποία έχουν βιώσει ή βιώνουν καρκινοπάθειες ή και όχι, εμπνευσμένα από την ιστορία του βιβλίου σε επιμέλεια δρος Κώστα Πράπογλου, αρχαιολόγου, αρχιτέκτονα, κριτικού σύγχρονης τέχνης και επιμελητή.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ένα μουσικό ταξίδι από το Νεανικό Χορωδιακό Σύνολο Έμπνευσις υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Έλενας Καντάρη.